Image

Aktuality, zprávy z činnosti MAS Holicko

DNY HOLICKA 2015

Aktuality pondělí, 29 červen 2015

O uplynulém víkendu 20. - 21. června se na prostranství před kulturním domem v Holicích konaly již tradiční oslavy našeho mikroregionu - Dny Holicka 2015. Tato dvoudenní akce nabídla mnoho kulturních akcí, sportovního vyžití i atrakcí pro děti.

V sobotu zahájil kulturní program Dnů Holicka starosta města Mgr. Ladislav Effenberk. Od 10 hodin na pódiu před kulturním domem hrála místní dechová hudba BaŠaPa. Poté se zde vystřídala různá představení regionálních spolků, např. pěvecký sbor Motýlek, Holoubek a Svatomartinský, ZUŠ Karla Malicha Holice, Vzdělávací centrum Paprsek z Dolního Jelení, místní mateřské školy, taneční klub APEL, taneční studio Hany Flekrové, Pohybové studio Energy Holice, DDM Holice, TJ Sokol Horní Ředice, studenti Gymnázia Dr. Emila Holuba, Hasičky Holice a FULL STEAM dance crew.

Největším „tahákem“ bylo nejspíše představení Dashy & Pájky Pájk Quartet. Ve večerních hodinách si bylo možné poslechnout koncerty místních skupin: Kóřaband a RoDeO.

Nedělní dopoledne bylo věnováno dětem, které se mohli jít podívat na pohádku Král třítisíctřistatřicátýtřetí. Odpoledne již opět hrály dechové hudby: FF Blassorchester Frohburg, Dechový orchestr KD Holice, Green Seven Dixieband a JG Dix.

Během obou dní probíhal sportovní program, kdy místní zápasili ve fotbale, nohejbale, plážovém volejbale a stolním tenise. V sobotu i neděli  probíhal v Poběžovicích Gladiator race  - dobrodružný závod v přírodě na předem připravené a vytyčené trati, kde závodníci vlastní silou a dovednostmi překonávají nástrahy trasy. Přírodní a umělé překážky (vodní příkopy, bahenní brody, plazení v "minovém poli", přeskakování, přelézání, sjíždění překážek, nošení břemene, šplh na laně aj.) je doplněno o náročnou trať a gladiátorské výzvy. V neděli cykloturisté vyrazili na rozhlednu Na Milíři (Vysoká nad Labem).

Po oba dny probíhal doprovodný program jako byl Gastrofest, různé výstavy (Africké muzeum Dr. Emila Holuba, Holice v obrazech, výstava prací žáků MŠ a žáků ZUŠ Holice, výstava Lesního družstva Vysoké Chvojno), pouť s houpačkami, vyhlídkové jízdy vláčkem nebo vyhlídkové lety vrtulníkem. V sobotu navíc probíhala chovatelská výstava, dětský den u místních hasičů, trenažér střední školy automobilní, prezentace holických skautů a RVC Holoubek.

V sobotu zde měla svůj stánek i MAS Holicko. I na této akci jsme propagovali svoji dosavadní činnost v regionu Holicka (Strategický plán LEADER) včetně projektu KRAJ PERNŠTEJNŮ regionální produkt®.

Naposledy změněno 09. 09. 2016

Galerie Obrázků

Kalendář aktualit

« Březen 2024 »
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuality

Footer Logo

MAS Holicko, o.p.s.
Holubova 1
534 14 Holice
IČ:275 11 448
Datová schránka: 8ueebbq

Adresa kanceláře

 
 
MAS Holicko, o.p.s.
Náměstí T. G. Masaryka 1096
534 01 Holice
(ve dvoře mezi Policií ČR a Úřadem práce)
 

Zůstaňte s námi